Defensa dels drets col·lectius dels pobles amb enfocament de gènere. Sensibilització, formació, recerca i incidència.

Manifestem i  exigim la defensa integral dels drets de les dones i dels pobles indígenes. Apropem la comunicació indígena a la ciutadania, a nivell local i internacional, apoderant la veu pròpia dels pobles a través de les seves narratives, lluites i mirades que traslladen i aborden les causes estructurals de vulneració de drets, promovent els drets polítics, culturals, ambientals i de gènere.

Donem abast lliure i transfronterer a l’audiovisual propi dels territoris, potenciant el reconeixement de les identitats indígenes a nivell local i global. Difonem el seu cinema entre la ciutadania, l’alumnat universitari i la societat en general.

Col·laborem amb universitats catalanes, oferint beques de recerca aplicada perquà l’alumnat s’impliqui en els contextos reals de vulneració de drets i es mobilitzin.

Realitzem accions d’incidència participant activament en el grup català d’empreses i Drets Humans, que incideix en les institucions catalanes perquè apliquin la coherència de polítiques públiques tal com els obliga la Llei catalana de Cooperació i la Llei d’Acció Exterior. També formem part del grup de Compra Pública Socialment Responsable per l’Aplicació dels DDHH a la contractació pública.

A l’estat espanyol participem a través de la CODPI (Coordinación por los Derechos de los Pueblos Indígenas) donant seguiment a l’aplicació del Conveni 169 de l’OIT per part del govern espanyol al cas ACS-RENACE. A nivell internacional ho fem amb la campanya global pel Tractat Vinculant, fent seguiment de la directiva europea i el Fòrum d’ Empreses i Drets Humans.

Ubicació

Catalunya: Barcelona, Cerdanyola del Vallès, Hospitalet de Llobregat, Cardona, Bellaterra, Lleida, Girona i Tarragona.

Suport

Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament

Sòcies

CINAF - Grup d'Estudis sobre Cultures Indígenes i Afroamericanes ICA - Institut Català d'Antropologia Associació Cultural 18 Setembre

Escriu-nos!