CAMPANYES I CINEMA INDÍGENA

Acompanyem els pobles

Campanyes: Impulsem
l’apoderament indígena

alterNativa impulsa l’apoderament dels pobles indígenes com a actors dels seus sistemes d’organització social, amb estructures i procediments propis amb plena legitimitat.

En el context actual, de creixent globalització, el moviment social indígena ha tingut cada cop més present la importància de la comunicació audiovisual com a estratègia clau i indispensable de denúncia i resistència, i com a eina politico-estratègica per a la defensa de la vida.

Acompanyem els pobles indígenes a través de campanyes de comunicació i incidència política, i apropem el cinema indígena a nivell local i global.

Cinema indígena

alterNativa apropa les narratives i visions pròpies dels pobles a través de l’IndiFest, el Festival de Cinema Indígena de Barcelona, i de MiradaNativa, la plataforma especialitzada en cinema indígena.

Ambdues iniciatives són un altaveu dels pobles indígenes, impulsades per alterNativa i la Coordinadora Llatinoamericana de Cinema i Comunicació dels Pobles Indígenes (CLACPI).

Mirada Nativa ofereix un ampli catàleg online de pel·lícules d’autoria indígena, amb accés totalment lliure i d’abast internacional. L’IndiFest s’ha consolidat com un espai de referència indígena a Barcelona, per transmetre als diferents públics la realitat dels pobles indígenes a través del seu propi cinema, juntament amb activitats arreu de la ciutat i altres localitats catalanes, que compten amb la presència de representants de les comunitats indígenes.

Escriu-nos!